Известие

Collapse
No announcement yet.

Alfa 166 проблем със стъклата

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Alfa 166 проблем със стъклата

Някой знае ли къде се намира релето за ел. стъклата?
    Шофьорското и зад него не може да се вдига и свалва, моторчетата са здрави бутоните работят, а другите две стъкла си работят

Ако все още не си намерил отговора, то той е следния.
    Има два модула за управление на стъклата. Първият е зелен на цвят и се намира под централната конзола, монтиран е висейки. Правя това уточнение, защото там има още поне три модула: за централното заключване, възглавниците и осветлението. Те са монтирани на пода. Той управлява предните стъкла. Вторият, който управлява задните, е черен на цвят и е монтиран в багажника, под кората от дясната страна. Имайки в предвид, че са разделени преди/задни стъкла, според мен проблемът може да е скъсан/прекъснат кабел/и в шофьорската врата или междинните съединители. Провери куплунга на врата и връзката на бутоните до двата модула. Ако си намериш електрическата схема ще ти е от полза.
    164 2.0 TS / 166 2.4 JTD

Comment

Аз пък имам проблем с дясното предно стъкло. Когато се вдига и е почти догоре, изведнъж спира, запецва, леко се намества назад и после се вдига догоре.
      Дали е от моторчето или пък някъде запъва доста гледах, ама явно трябва да разглобя вратата.
      Алфа 166, 2.0 ТС 2001год.

Историята започва с това че Хенри Форд свалял шапката си когато виждал да минава Alfa Romeo

Comment

централна конзола ?? какво ще рече това ?? Под волана , дето са предпазителите ли ?

Comment

Първоначално публикувано от angel1974
          Аз пък имам проблем с дясното предно стъкло. Когато се вдига и е почти догоре, изведнъж спира, запецва, леко се намества назад и после се вдига догоре.
          Дали е от моторчето или пък някъде запъва доста гледах, ама явно трябва да разглобя вратата.
          Трябва да провериш уплътнението от горната страна на прозореца. То е захванато към рамката на вратата с двойнолепяща лента само в две точки!!! Ако веднъж се е отлепило, няма залепяне и пада с около 5 мм, пречейки на стъклото да се плъзга нормално. Провери специално мястото под страничното огледало. Ако се е скъсало уплътнението под него, то стъклото опира в метала на рамката и може да причини споменатото разклащане.
          164 2.0 TS / 166 2.4 JTD

Comment

много благодаря сега отивам да проверя

Историята започва с това че Хенри Форд свалял шапката си когато виждал да минава Alfa Romeo

Comment

Първоначално публикувано от ico_21
              централна конзола ?? какво ще рече това ?? Под волана , дето са предпазителите ли ?
              Това е всичко, което се намира по средата . Говоря за дисплея, скоростния лост и т.н. За да стигнеш до модула, трябва да отвориш кожения капак от страната на шофьора. Намира се точно до педала на газта. Мястото е неудобно и трябва да се наведеш доста .
              164 2.0 TS / 166 2.4 JTD

Comment

Ако някой от вас се интересува, имам електрическата схема на стъклата и мога да му я пратя.
                164 2.0 TS / 166 2.4 JTD

Comment

Първоначално публикувано от S@gittarius
                  Трябва да провериш уплътнението от горната страна на прозореца. То е захванато към рамката на вратата с двойнолепяща лента само в две точки!!! Ако веднъж се е отлепило, няма залепяне и пада с около 5 мм, пречейки на стъклото да се плъзга нормално. Провери специално мястото под страничното огледало. Ако се е скъсало уплътнението под него, то стъклото опира в метала на рамката и може да причини споменатото разклащане.
                  Колега, благодаря за съвета. Наистина беше отлепена съвсем леко гумата зад огледалото, ама не всеки път се мести и затова не всеки път запъва така. Тези дни ще я оправя.

Comment

Първоначално публикувано от S@gittarius
                    Колега, благодаря за съвета. Наистина беше отлепена съвсем леко гумата зад огледалото, ама не всеки път се мести и затова не всеки път запъва така. Тези дни ще я оправя.
                    За нищо
                    Пак заповядай
                    164 2.0 TS / 166 2.4 JTD

Comment

Изкопах тази тема за да си задам въпроса.....
                      Колко горе-долу струва задното стъкло за 166....Ново или на старо?
                      Някакъв тъпанар ми го е строшил и направо ми осветли празниците.... Ако някой знае линк с каталози може да го постне, че аз не намирам нищо
                      Благодаря.....
                      Last edited by qpwo; d.m.y г., 14:48.
                      sigpic166 TS 2.0 1999 ГИ

Comment

Първоначално публикувано от qpwo Покажи съобщение
                        Изкопах тази тема за да си задам въпроса.....
                        Колко горе-долу струва задното стъкло за 166....Ново или на старо?
                        Някакъв тъпанар ми го е строшил и направо ми осветли празниците.... Ако някой знае линк с каталози може да го постне, че аз не намирам нищо
                        Благодаря.....
                        Пробвай тук http://avtochasti.cars.bg/u252567
                        Ако нямат ми се обади 0899923041-Добромир, ще измислим нещо, но предполагам след празниците.

Comment

Иди в авточасти Енчеви /без да звучи като реклама/ имат разглобени алфа 166 няколко и мисля трябва да имат.

Честита нова 2012 г.
                          алфа ромео 166 2.0 ТС 1998 г.
                          алфа ромео 166 2.0 ТС 2003 г.

Comment

Working...
                          X